Балканската икона Джокович спука от бой Надал и написа история на Аустрелиън Оупън!

0
2256

Сърбинът вече с най-много титли от турнира, за втори път би испанеца в спор за трофея

Новак Джокович съсипа Рафаел Надал с 3-0 (6:3, 6:2, 6:3) на финала Аустрелиън Оупън, а двубоят продължи малко над два часа. Сърбинът вече води с три победи на испанеца (28:25), когото побеждава за втори път във финал в Мелбърн. Трофеят е рекорден седми за Джокович от Аустрелиън Оупън и 15-и от турнири от Големия шлем.

Успехът дойде неочаквано лесно с оглед на това, че Надал нямаше загубен сет досега в турнира, но многото непредизвикани грешки (28:9) провалиха испанеца. Джокович пък заложи на мощни и прецизни удари с висока успеваемост, като затрудняваше съперника от всяка част на корта.

Първият сет започна невероятно за Джокович и той поведе с 3:0, като Надал записа едва едно успешно разиграване. До края сърбинът взе два от сервис геймовете си на нула, а след това завърши сета за крайното 6:3 за 37 минути.

Вторият сет продължи три минути повече, като Джокович успя да запише два пробива след равностойното начало (2:2), за да приключи сета с гейм на нула (6:2).

Третият сет също не предложи интрига и номер 1 в света проби Надал още в третия гейм, като успя да се измъкне от брейк пойнт при 3:2 в своя полза и 40:30 за испанеца. Стигна се до 5:3 за Джокович и сервис на Надал, но всичко завърши с пробив и победа за сърбина в сета (6:3).

https://www.blitz.bg

За още интересни публикации ни последвайте в Google+ или pinterest