БАБА МАРТА КИЧИ ЗА ЗДРАВЕ В БОЖУРОВО

0
1934

В първия ден на март кметът на община Добричка – инж. Тошко Петков, председателят на Добрички общински съвет – инж. Пламен Станчев, кметският екип и всички служители от общинска администрация бяха поздравени със стихчета и закичени с мартенички лично от Баба Марта с нейни внучета – деца от Детска градина „Слънчице” в село Божурово. Всички мартеници бяха ръчно изработени от малките възпитаници на детската градина, с помощта на техните учители и родители. Децата отправиха традиционни пожелания за здраве и дълъг живот, за плодородие и изобилие. С пожелание да бъдат здрави и засмени, господин Петков подари на всички деца от ДГ „Слънчице“ мартенички и пълна кошница с плодове, и други лакомства.

С ръчно изработени мартеници и пожелания за здраве и сполука кметът и кметският екип бяха поздравени и от ученици, живеещи в населени места на община Добричка, които учат в Професионална гимназия по транспорт, обслужване и лека промишленост, гр.Добрич.

Много вълнуващо беше поздравлението по случай Баба Марта от потребители на Дома за пълнолетни лица с деменция в с. Опанец.