“Тези имена, тези суми съм ги взел от една книга, която се казва „Най-богатите българи” и всъщност съм си водел бележки”, каза Атанас Бобоков пред съда, предаде БГНЕС.

Той говори за това, че се показва гърба на снимката, която е иззета при обиск в дома му. Бобков каза, че е написал собственоръчнo тези имена, суми ги е взел от книгата и всъщност си е водел бележки.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че предвид високия обществен и медиен интерес и след разрешение на наблюдаващите прокурори публикуват част от иззето веществено доказателство по досъдебно производство.

В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото.

Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, казаха от държавното обвинение.

Днес спецсъдът гледа мерките на шестима от обвиняемите за аферата с боклука. По-рано днес прокуратурата поиска задържане под стража за Красимир Живков, Габриел Савов, Атанас Бобоков и Николай Миховски, и искане за “Домашен арест” спрямо Васил Богданов и Айгюн Еминов.

https://www.vesti.bg

Начална страница