АПАРТАМЕНТГЕЙТ: Парламентът гласува оставката на Добрев

0
997

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

Оставката на Добрев бе вкарана като извънредна точка в дневния ред на днешното пленарно заседание и бе подкрепена с гласовете на 96 народни представители, 7 гласуваха „против“, а 3 се въздържаха.

Единственото изказване по време на дебатите направи депутатът от ГЕРБ и бивш конституционен съдия Георги Марков. От парламентарната трибуна той обяви, че няма да гласува за оставката на Добрев, въпреки последното решение на Конституционния съд. „По излъчването на Делян Добрев видях, че е едно чудесно момче с буден и честен поглед, което се чувства политически убито. Точно за това няма да гласувам тази оставка“, заяви Марков. „То бива вече с тия апартаменти! В колиби ли да живеят народните представители? Какъв е този садизъм?“, попита той от трибуната.

Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той депозира оставката си след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и аргументира личния си акт като знак на солидарност със своите колеги, които напуснаха постовете си само заради съмнения.

Името на Добрев също бе замесено в имотния скандал, довел до няколко оставки в редиците на управляващите. Според публикация в „Биволъ“ членове на семейството на депутата са сключвали имотни сделки на рекордно ниски цени за София от 270 евро на квадратен метър.

Настоящата оставка е втора за Делян Добрев в рамките на този парламент. През 2017 г. той обяви желание да напусне парламента след сигнал на БСП за роднински назначения в местната община. Тогава парламентарната група на управляващите застана зад своя колега, а оставката му бе отхвърлена от мнозинството. След това Конституционният съд излезе с решение, че народните представители не могат да гласуват против волята на колегата си, но междувременно самият Добрев оттегли своята оставка от деловодството и остана депутат.

Ралица Добрева влиза на мястото на Цецка Цачева като депутат от ПГ на ГЕРБ. Това стана с решение на ЦИК, оповестено от председателя на парламента Цвета Караянчева, съобщи БТА. Самата Цачева е декларирала в ЦИК, че се отказва от депутатското място.

Илияна Радева пък заменя избрания за министър на правосъдието Данаил Кирилов.

Новите народни представители вече положиха клетва и заеха местата си на депутатските банки. https://www.vesti.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST