Андрей Рубльов, руският тенисист, се спаси в петия, последен сет срещу Холгер Руне след 3:2 (6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6) и заслужено се класира за четвъртфиналите на Asutralian Open, където ще чака Новак Джокович.

Сърбинът играе срещу Алекс Де Минор на осминафиналите, а известният германски тенисист Томи Хаас сподели пред журналисти в Мелбърн Парк мнението си за контузията, от която страда сръбският ас от началото на турнира.

– В този момент само той знае колко зле е положението със слабините, феновете на тениса, ние, вие, журналистите, всички гледаме някакви признаци по време на мачовете за степента на контузията. Трудно е да се каже, че когато победиш някой като Димитров в три сета, той се готви за мача срещу Де Минор и публиката. По време на мача той ще разбере как се чувства, изпрати съобщения, че не е добре, но дори и с контузии, състезателният дух се усеща по време на мачовете.

Въпреки това Хаас е сигурен, че Джокович ще бъде готов за осминафиналите.

– Когато излезеш на терена, адреналинът винаги се вдига, той получава болкоуспокояващи, едни от най-добрите отбори работят по въпроса извън терена, за да се погрижат за това. Мисля, че той ще бъде готов за игра, той е човек, който е напълно концентриран, той е на мисия, вероятно ще намери начин, но ще видим. Втората седмица е по-трудна, други играчи са готови и искат да изпратят съобщение, за да спрат деветкратния шампион на Australian Open. Все още мисля, че той е фаворитът за трофея – каза Хаас.  https://trud.bg/