Ангел Ангелов – Еспер с трета самостоятелна изложба в Художествена галерия – Балчик

0
967
Днес от 18.00 ч. Ангел Ангелов – Еспер ще открие трета самостоятелна изложба “Море, митове и легенди” в Художествена галерия – Балчик. Тя ще представи скулптури и живопис на морска тематика.

Ангел Ангелов по професия е борден инженер от Морската авиация. Роден е през 1951 г. в Провадия. През 1971 г. кандидатства в Художествената академия, но любовта му към авиацията се оказва по-силна. През 1974 г. завършва тримесечен курс при известния варненски скулптор Христо Боев. По време на 21-годишната си служба участва в пет изложби. След уволнението си от флота продължава да изработва малки пластики, но сменя материала от дърво на бронз и камък.

Ангел Ангелов е член на „Сдружението на Варненските художници” и на Клуба на творците при Общински съвет СООЗР, гр. Варна. Има зад гъба си над 20 участия в колективни изложби и биеналета включително в галерия „Шипка 6” и в Биенале на малките форми в Плевен. Участва е в Националния конкурс „Диря в морето”, където печели трета награда. Негови творби са притежание на галерии в страната, а също така в САЩ, Русия, колекционери и частни лица. Живее, работи и твори във гр. Варна.

В галерията на Балчик прави досега две самостоятелни изложби – през 2010 г. с малка пластика и през 2016 г. освен с пластики и с живописни платна, припомнят от ХГ – Балчик.  https://bnr.bg/varna/