• Коко Гоф за първи път ще спори в мач за титлата на Откритото първенство на САЩ

Коко Гоф е първата финалистка на US Open след победа над Каролина Мухова (Чехия) с 6:4, 7:5. Тя стана първата американка, достигнала до финал в Ню Йорк от 2019 година насам.

 

Почти двучасовият мач предложи доста обрати. С ранен пробив Гоф дръпна с 3:1 гейма. Последва нов такъв и 5:1 за Коко. Оставаше само да си вземе подаването и да спечели сета.

19-годишната американка обаче допусна два пробива и резултатът изведнъж стана само 5:4 за нея. И когато всички очакваха чехкинята да изравни, се стигна до нов пробив на Гоф.

Вторият сет не предложи изненади до момента, в който Коко първа пропука подаването на съперничката си – 5:3. Познайте обаче какво се случи след това – Мухова на свой ред изненада Гоф, който изпусна и първи мачбол.

Най-интересен и оспорван беше последният гейм.  Каролина изоставаше с 15:40, което означаваше нови два мачбола на Коко. Американката не само пропусна тях, но и нови два след това. Накрая обаче тя успя и за за пръв път в кариерата си отива на финал на US Open. Това ще е втори голям финал в кариерата на Гоф след загубения на Ролан Гарос” през 2022 г.  https://blitz.bg/