АЛБЕНА УЧАСТВА В МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА УСТОЙЧИВИ ИНВЕСТИЦИИ В ТУРИЗМА

0
1160

 

Представители на над 35 държави се включват във форума

Албена участва в панела Устойчив туризъм по време на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма, която се провежда днес в Слънчев бряг. Зам.- директорът по Маркетинг и продажби Димитър Тачев представя пред водещи лица в сферата на туризма политиката за устойчиво развитие на ваканционното селище.

„Албена е една от първите компании в България с приета стратегия за устойчиво развитие. Инвестираме 1 евро от всяка нощувка в екологичен транспорт, възобновяема енергия, чистота на плажа и комплекса, собствено био производство и други. Притежаваме сертификат ISO 14001 за управление на околната среда, а 5 от ТОП хотелите ни – Фламинго Гранд, Маритим Парадайс Блу, Калиакра, Гергана и Лагуна Гардън са сертифицирани по TraveLife – водещ сертификат за устойчивост в туризма” сподели Димитър Тачев по време на своята презентация.

Повече от 35 държави участват в престижния форум, който беше открит тази сутрин от министъра на туризма Николина Ангелкова. В събитието се включват и министърът на туризма и занаятите на Алжир Абделкадер Бенмесауд, министърът на външната търговия и икономическите отношения на Босна и Херцеговина Мирко Шарович, министърът на туризма на Египет д-р Рания Ал-Машат, генералният секретар на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество Майкъл Христидес, водещи представители на туристическата и сродните й индустрии от различни страни.

„За нас е чест и привилегия да бъдем сред участниците в Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма“ казват още от Албена.

Виктория СИМЕОНОВА