Ваканционно селище “Албена” организира ексклузивна среща с представители на туроператори, туристически агенции и медии в немския град Лайпциг, провинция “Саксония”. В рамките й бяха представени новостите за предстоящия летен туристически сезон, сред които и концепцията “GreenAllInclusive”, с която комплексът иска да задълбочи отношението и приноса си към устойчивото развитие на българския туристически продукт. Акцент беше поставен върху традиционния летен морски туризъм иголямата плажна ивица, носител на отличието “Син флаг”, но и върху сегменти, с които комплексът е известен на международните пазари – разнообразната спортна инфраструктура, наличието на лековита минерална вода ипроцедури с природни продукти, възможностите за конгресен туризъм, културно-историческото наследство на региона, кулинарните и винени турове.

Според получената обратна връзка от присъстващите търговци, сред най-любимите за немската публика остават трите 5-звездни хотела -MaritimHotelParadiseBlue, спечелил отличието Red Star Quality Award за 2022 година, MaritimHotelAmelia, обявен през 2022 година за „Най-добър 5-звезден концептенUltraAllInclusive хотел“,и FlamingoGrandHotel& SPA, носител на значка “TopHotelPartner 2022”. От хотелите, разположени на границата с природен резерват “Балтата”, отново водещи остават “Гергана” и “Боряна”, а от тези в централната част на курорта – KaliakraBeach, KaliakraMare и SandyBeach. След първата си година под немската марка Calimera, хотел RalitsaSuperior остава сред предпочитаните от семействата с деца, който заедно с хотел RalitsaAqua предоставя включен в цената достъп до аквапарк Aquamania.

Инициативата на ваканционно селище “Албена” е част от стратегическото партньорство с немската ПР и рекламна агенция GlobalCommunicationExperts, и е подкрепена от най-големите туроператори в Германия, сред коитоFlamingoTours,DerTouristik, Alltours, Schauinsland Reisen, FTI, TUI, ClubMagelan и W2M. В края на срещата томбола определи един от присъстващите, спечелил ваканция на брега на морето в Албена.До 26 ноември ваканционното селище ще се представи и на специализираното изложение Touristik&Caravaning, отново в гр. Лайпциг.

Станислав СТИЛЯНОВ