• Според прокуратурата случаят не може да бъде аргументиран достатъчно солидно

Актьорът Арми Хамър няма да бъде изправен пред наказателни обвинения в окръг Лос Анджелис във връзка с разследване срещу него за сексуално насилие, съобщиха прокурорите в сряда.

“Случаите на сексуално насилие често са трудни за доказване, поради което възлагаме на нашите най-опитни прокурори да ги разглеждат”, каза в изявление Тифини Блекнъл, директор на Бюрото по комуникациите, “В този случай тези прокурори извършиха изключително задълбочена проверка, но установиха, че към момента няма достатъчно доказателства, за да повдигнем обвинение на г-н Хамър в престъпление.”

Хамър бе главният заподозрян в случай на сексуално посегателство, за което е докладвано на полицията на 3 февруари 2012 г., каза говорителят на полицията в Лос Анджелис полицай Дрейк Мадисън през март същата година. Полицията не дава повече подробности за инцидента или кой е подал сигнала.

На 18 март 2021 г. на видео пресконференция млада жена каза, че на 24 април 2017 г. в Лос Анджелис Хамър я е изнасилвал в продължение на четири часа, блъскал е главата й в стена и е измъчвал. Тя се появи пред камерата, но се представи само с малкото си име – Ефи:

“На 24 април 2017г. Арми Хамър ме изнасилва в продължение на 4 часа. Той удряше главата ми в стената, оставяйки следи по  лицето ми. Той биеше стъпалата ми с камшик и те ме боляха при всяка крачка, която правех през следващата седмица. По време на тези 4 часа се опитвах да избягам, но той не ме пусна. Мислех, че ще ме убие. Той си тръгна без да му пука за мен.”