Шефът на полицията в Монтана е подал оставка след разкрития на БСП, информираха социалистите.

За news.bg от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Монтана потвърдиха информацията.

Директорът на полицията за областта старши комисар Ивайло Антонов е подал оставката си днес. Тя е приета и вече има издадена нова заповед за назначаването на нов полицейски ръководител.

От пресслужбата не можаха посочат причината, поради която МВР шефът е подал оставка.

От БСП обаче са категорични, че това се дължи на изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията там в изборния процес.

“Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите”, пишат от левицата.

Вчера от БСП оповестихме за подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца.

“Очакваме и техните оставки”, пишат още от БСП.

Припомняме, вчера БСП се оплакаха от административен, полицейски и икономически натиск през последните седмици. На пресконференцията заместник-председателя на левицата Кирил Добрев заяви, че във Видин, Враца и Монтана полицейските служители били свикани и им било казано, че ще бъдат разформировани в други населени места, ако ГЕРБ не спечелят изборите.

Нещо повече – докато се лутали в издирването на убиеца от Костенец, полицаи все пак успели да издирят соцръководители и им изготвили предупредителни протоколи за изборите. Монтирана била камера за видеонаблюдение до клуб на БСП в Любимец. Служители на МВР плашели хората във Видин, а в Борован пък забранили поставянето на шатра с предизборна цел на червените.

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че старши комисар Ивайло Антонов е напуснал системата на МВР по собствено желание.

Директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление за прекратяване на служебните правоотношения по собствено желание, като решението било лично, добавят от МВР.