.

Рано сутринта вчера на територията на област Добрич са станали четири катастрофи. Има един загинал. Причините за ПТП са заледени участъци от пътищата и несъобразена скорост на водачите. Катастрофите са станали в участъците с. Свобода – с. Овчарово, в района на Крушари, Ловчанското ханче и в района на Тервел.

В Тервел е получен сигнал за настъпило ПТП с пострадал по път III- 207, на около  1,5 километра от гр. Тервел в посока с. Кочмар. Сигналът е посетен от служители на РУ Тервел, като на място установяват самокатастрофирал автомобил  “Опел Комбо” с водач мъж на 56 години. Установено е, че при излизане от десен завой, автомобилът напуска пътното платно и се блъска челно в крайпътно дърво. Водачът е отведен от екип на Център за спешна медицина-Добрич в МБАЛ-Добрич, където по-късно почива. По случая е образувано досъдебно производство.

От Областното пътно управление в Добрич информират, че заради ниските температури, по усойните мста в отделни участъци се е образувал скреж, предизвикан от течение. НДТ