Над 7 430 ученици от първи до дванадесети клас празнуваха първия учебен ден в общинските училища в Добрич. От тях 650 са първокласници. Те са с 35 повече от миналата година.

123-ма първокласници, разпределени в 5 паралелки, прекрачиха за пръв път прага на СУ „П. Р. Славейков“. Развълнуваните малчугани бяха посрещнати топло от своите учителки с питка, мед и китка здравец. Децата се зарадваха на модерните и уютните класни стаи, пълни с много подаръци. Новите осмокласници от профилираната паралелка „чужди езици“, със засилено изучаване на английски език, бяха тържествено посрещнати от абитуриентите от 12 а клас. Специално за случая бяха дошли и част от славейковци от випуск 2018.

В изцяло ремонтирани класни стаи и напълно обновена сграда влязоха учениците на Езикова гимназия „Гео Милев“. Подменени са водна, парна, отоплителна и ел. инсталация в сградата. Извършено е външно саниране, а всички кабинети са боядисани. Предстои изграждането на спортни площадки в двора.

1 133 ученици, от които 107 първокласници, прекрачиха училищния праг в СУ „Св. Климент Охридски“, което тази година празнува 40-годишен юбилей.

Трите паралелки първи клас в СУ „Димитър Талев“ са в направления роботика, предприемачество, български традиции. От тази учебна година талевцище повишават езиковите си компетенции в нов кабинет с „умни чинове“. Всеки чин е оборудван с чип, който разпознава седящия ученик. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST