Днес празнува своя 97-и рожден ден известната добричка акушер-гинеколожка д-р Василка Савова Хараламбова. В момента това е най-възрастният жив представител на медицинското съсловие в областта.  Родена е на 24 януари 1921 година в град Карнобат. Гимназия завършва в Сливен. Започва да следва медицина в Грац /Австрия/ през 1940 година, като във връзка с политическата ситуация, през 1944 година се завръща в родината и завършва висшето си образование в София, дипломирайки се през 1946 година в Медицинския университет. 

Тук се запознава и омъжва през същата година за току-що дипломиралия се в същата специалност добричлия д-р Кирил Чамурлийски. Разпределени по собствено желание в Добруджа, започват работа като участъкови лекари – тя в село Черна, а той – в село Житница, като преди това – в продължение на година, преминават квалификация в основното отделение на Областна болница във Варна. През 1952 година д-р Хараламбова е преназначена като ординатор в Акушеро-гинекологичното отделение на околийската – по късно Окръжна болница в Добрич, където работи до 1970 година. Заболяване на щитовидната жлеза налага 6-месечно лечение в института „Пархон“ в Букурещ, след което е преустроена като завеждащ Акушеро-гинекологичен кабинет в Работническа поликлиника. Там се и пенсионира през1982 година.
Съпругът й – д-р Кирил Чамурлийски работи в Ото-рино-ларингологочното отделение на Окръжна болница в Добрич, което оглавява през 1962 година, след пенсионирането на д-р Стефан Ташев.
Има двама сина. Единият също е лекар и работи по бащината си специалност във Варна. Има дъщеря, завършила фармация, която сега е в Испания. Вторият им син е мениджър и се занимаваше активно с политика. Същият има син, работещ в туристическия бизнес.
Д-р Василка Хараламбова е познат и ценен специалист, както от болните, така и от колегите си. Скромна, етична, работила, отзивчива към нуждите на пациентите си, с бистър ум, тя е доайенът на здравните работници в област Добрич, а може би и в цяла Добруджа. Всички, които я познаваме, й желаем здраве! И нека заедно отбележим нейната 100- годишнина!
Доц. д-р Ташо ТАШЕВ