LETICIA LONGATI  е бразилска състезателка от NABBA и спонсорирана състезателка от Сао Пауло, Бразилия. Тя привлече вниманието в социалните медии в резултат на публикуването на мотивационни видеоклипове, за да помогне на феновете си да постигнат целите си.

Докато много спонсорирани спортисти решават да превърнат фитнеса в кариера, Летисия жонглира с фитнес амбициите си с отделна кариера. Летисия работи като стюардеса в популярна бразилска авиокомпания. За да поддържа физиката си в отлични условия, тя планира тренировките си около работата си, за да поддържа тялото, което й отне години да изгради.

След като гледа телевизионно състезание на Националната асоциация на аматьорските бодибилдъри по телевизията през 2012 г., Летисия става обсебена от идеята да се състезава. След като тренира усилено в продължение на 12 месеца, тя участва в шампионата „ Recém-chegados“. „Без надежда да се класира в топ 3, Летисия успя да спечели трофей за трето място.

Тя вижда своето фитнес пътуване като начин да помогне на другите да станат по-добри хора; не става въпрос само за естетиката на Leticia.

Летисия се радва да изгражда тялото си колкото е възможно повече. Поради това тя се фокусира върху удрянето на големи мускулни групи силно и завършва комбинирани лифтове. Тя използва  упражнения  като  лежанка, клякане, мъртви лифтове, къдрици и военни преси. Летисия също обича да използва няколко машини за долната част на тялото си, като машината за преса на краката.

За коремната си дефиниция Летисия изпълнява коремни преси, дъски и повдигане на крака. Преди да се състезава, тя увеличава интензивността на всичките си кардио сесии, включително интервални тренировки с висока интензивност, за да увеличи загубата на мазнини.

Тя смята, че кардиото е изключително важно за нея, когато изгаря мазнините и разкрива корема. Тя се радва по-специално на периодите си за съкращаване преди състезание, тъй като това кардио позволява да види истинския тонус на мускулите, които изгражда от години.

Летисия ползва здравословна диета, която съчетава местни бразилски ястия с други международни менюта. Тя се фокусира върху задоволяването на ежедневните си нужди от макро-хранителни вещества, подготвяйки ястия ден предварително, за да може да се съсредоточи изцяло върху тренировката си, за разлика от подготовката за готвене.

В типично хранене след фитнес, Leticia може да има оризови сладкиши, бразилски плодове като папая и маракуя и протеинов шейк след сесията. Едно от любимите й ястия е нейният омлет за закуска, който се смесва предишната вечер и се прибира в хладилника, готов за ядене на следващия ден. Нейната рецепта е:

Омлет за закуска

  • 100 мл белтък
  • 1 накълцан банан
  • Канела 
  • Обърнете в тигана, за да готвите и двете страни.

Добавки

Летисия също вижда добавките като решаваща част от диетата си. Тя казва, че се нуждае от тези продукти, за да добави витамини и минерали към диетата си, където е необходимо, и да помогне с ежедневния си прием на протеини.