19 години от създаването на Центъра за обществена подкрепа към ОС на БЧК Добрич се навършват днес. Годишнината ще бъде отбелязана със среща от 15 часа в хотел „България”.

Специалистите от екипа на Центъра ще представят цялостната дейност по основни направления и услугите, които са напълно безплатни за деца и техните семейства.

Поканени са заинтересовани граждани, училищни ръководства, общественици, партньори.  Ще присъствата д-р Емилия Баева – зам.-кмет на Община Добрич, Ирена Баирова – директор на Регионална Дирекция „Социално подпомагане“, Магдалена Миткова – Дирекция „Социално подпомагане“- Добрич и др.

Социалното заведение е разкрито по съвместен проект на Българския червен кръст и Австрийския младежки червен кръст като Център за социална интеграция, а от няколко години е трансформиран в Център за обществена подкрепа.

Центърът се посещава от деца на възраст от 6 до 18 години. В него те получават специализирани грижи от педагози, психолози и социални работници. За децата се осигурява топъл обяд, а при необходимост и финансова помощ за купуване на училищни принадлежност.

Източник: www.dariknews.bg

loading...