Хонконг, 20 ноември /БТА/
Хонконг одобри китайската ваксина на „Синовак Бионтех“ срещу КОВИД-19 за деца от 3 до 17 години в момент, когато властите в китайския специален административен район разгръщат по-широка кампания за стимулиране на неговите 7,5 милиона жители да се ваксинират, предаде Ройтерс.
„Юношите между 12 и 17 години ще се ползват с приоритет да получат ваксината „КоронаВак“ с перспектива имунизацията да се разпространи върху по-малки деца на по-късен етап“ посочи в разпространено днес изявление хонконгската министърка на храните и здравеопазването София Чан.
Според изявлението министърката смята, че ползите от одобрението на разширяване на възрастта за ваксиниране с включването на деца от 3 до 17 години „надвишава рисковете“.
Консултативна работна група за ваксините срещу КОВИД-19 на хонконгското правителство по-рано препоръча на министърката да одобри включването на новата възрастова група в кампанията за ваксинация.
Решението идва на фона на изоставане на ваксинационната кампания в азиатския финансов хъб в сравнение с много развити държави. Досега близо 67 процента от населението на Хонконг е напълно ваксинирано с една от двете ваксини – китайската „Синовак“ или германската „Бионтех“.

loading...