Документалният филм „Добричката епопея 1916” беше прожектиран премиерно на 21 септември в Шумен. Сценарист и режисьор на филма е Снежана Иванова. Лентата е плод на усилията на Продуцентска къща „Студио „Подвиг” и РК „46-и пехотен Добрички полк”. В документалния филм са използвани кадри от Международния военно-исторически фестивал “Добричка епопея 1916 – 2016”, проведен през 2016 г. с участието на военно-исторически реконструктори от България, Латвия, Русия, Украйна, Израел и граждани на Добрич. Режисьор на бойните сцени е д-р Добрин Добрев – председател на РК „46-и пехотен Добрички полк”.

Интернет премиерата на филма бе на 8 ноември 2020 г. Тогава той бе гледан от стотици българи у нас и по света.

На 04 септември 2021 – денят, в навечерието на 115 годишнината от началото на Епичните боеве, филмът бе представен и пред българската общност в Чикаго.

Предстоят премиерни прожекции на „Добричката епопея 1916” в страната и чужбина.

На 23 октомври 2021 българската общност в Барселона, съвместно с Българското Консулство в Барселона, ще отбележат началото на празненствата по случай Деня на народните будители с прожекцията на филма.

През месец октомври филмът ще бъде представен още пред българите в Дания и Германия.

А на територията на България ще може да бъде гледан в гр. София по покана на Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” и в гр. Панагюрище по покана на Регионален исторически музей-Панагюрище.

Премиерата в Шумен бе посветена на 113-годишнината от Независимостта на България, 105 години от Освобождението на Добруджа през Първата световна война и 30-годишнината от основаването на Национално дружество „Традиция”. Събитието бе по инициатива и със съдействието на Отдел „Култура” в Община Шумен. .