Фестивалът „Пясъчни творения“ е номиниран за доброволческа мисия в инициатива към Министерството на младежта и спорта

0
333

Детският фестивал „Пясъчни творения“ е номиниран в категорията „Доброволческа мисия“ на инициативата „Мисията доброволец – (не)възможна“ 2022, която екипът на дирекция „Младежки политики“ към Министерството на младежта и спорта организира за седми пореден път, съобщи неговият инициатор и организатор Мартин Кръстев.

Инициативата се провежда по случай Международния ден на доброволеца – 5 декември, и има за цел да популяризира добрите практики на изявени млади хора и организации в сферата на доброволчеството, които с примера си да „заразят“ и други.

Желаещите да подкрепят номинацията на детския фестивал могат да го направят до 18 ноември на следния линк.

Фестивалът „Пясъчни творения“ се организира от 2016 г. по инициатива на младия творец от Балчик Мартин Кръстев, който тогава е на 12 години. Домакин на първите шест издания е Белият град. Последното, което се състоя на 17 юли т. г. в курортен комплекс „Албена“, привлече рекорден брой участници –  над 120, от Австрия, Германия, Румъния, Украйна и десетки български градове.

През 2018 г. идеята за лятното събитие печели на своя създател Будителска младежка награда за благородство и доблест. От 2019 г. фестивалът е част от календара на Министерството на културата.

БТА