В Санкт Петербург учителка по математика преследва 17-годишен ученик, за да зачене дете от него. Това съобщи източник на Известия в сряда, 14 август.

Той разказа, че според непълнолетния учителката е започнала да проявява нездрав интерес към 9 клас.

„Преди изпитите в 9-ти клас момчето чуло слухове, че учителката по математика казва на всички, че е бременна с детето му и заплашва да се самоубие, ако той не отвърне на чувствата й“, каза източникът.

След инцидента непълнолетният се преместил в друго училище, но жената започнала да му пише в социалните мрежи. Тийнейджърът съобщил за инцидента на директора на училището и комуникацията прекъснала.

През юни 2024 г. учителката поздравила момчето за завършването на учебно заведение и заявила, че иска да има дете от него. Тийнейджърът блокирал жената в социалните мрежи, но тя започнала да създава фалшиви страници и да го кани на срещи от името на уж други момичета.

Скоро учителката писала на родителите на момчето, след което принуждава баща му близо да разговарят до входа.

„Не издържах, отидох и говорих с нея. Но тя вероятно не е разбрала. Разбрахме се да се забравим и това е всичко. А вчера тя вече си намери квартира и дойде при нас”, каза бащата на тийнейджъра.

Мъжът е написал декларация в полицията. Решава се въпросът за образуване на наказателно дело по член „Развратни действия“.

По-рано, на 2 февруари, учителка от Ленинградска област беше обвинена в сексуален тормоз над ученик – 25-годишното момиче е изправено пред заплаха до 20 години затвор по статията за насилствени действия. Според ученика от ноември учителката започнала многократно да го докосва по интимните места и също му позволявала да я докосва. Майка на 11-годишен тийнейджър подала жалба в полицията, пише ИЗВЕСТНИЯ.