За втори пореден път ученици от Гимназия „Райко Цончев“ се класират в челната тройка на националния кръг от Международния конкурс за статистически плакат, организиран от Националния Статистически институт.В конкурсапрез тази година са участвали общо 94 отбора от 24 града в три категории, като 34 отбора са взели участие в Категория 2.

В първото издание на състезанието през 2019 г. отборът на училището се класира на първо място в Kатегория 2 с постера Подготвени ли сме за професиите на бъдещето?, което им гарантира участие и на международния кръг.

В тазгодишното (второ) издание на състезанието четирима ученици от 10 клас, обучаващи се в профил „Предприемачески“, се класираха на трето мястос постера сина английски език Лична социална отговорност.Целта на проучването, представено чрез постера,бе да повиши осведомеността за личната социална отговорност и да определи степента, до която сме отговорни за благосъстоянието на нашата общност и околната среда. Първичното изследване бе проведено чрез онлайн анонимно проучване, създадено в Google Forms, като в резултат на това бяха събрани 1032 попълнени анкети.

Менторът на отборите г-жа Силвия Колева споделя, че конкурсът е изключително ценен с това, че предоставя възможност на учениците за развитие на комплекс от умения: за провеждане на проучване, за събиране, обработване и анализиране на статистическа информация, математически и графични умения, креативност,комуникативни и писмени умения, както и умения за работа в екип.

loading...