Шофьор на тежкотоварен автомобил ще търпи условно наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок за длъжностно присвояване. Присъдата срещу 46-годишния К.С. е постановена от Районен съд – Добрич и беше изцяло потвърдена от състав на Окръжния съд.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че в качеството си на длъжностно лице – „шофьор на седлови влекач с полуремарке“, е присвоил 729.16 литра дизелово гориво на стойност 1079.16 лева, собственост на фирмата, в която работел. Мъжът е осъден да възстанови нанесените с деянието му имуществени вреди, като плати обезщетение на работодателя си в размер на посочената сума, заедно с лихвите върху нея.

По делото е установено, че в периода от 3 до 7 февруари 2016г., при изпълнение на възложена му задача, подсъдимият на два пъти заредил по 500 литра дизелово гориво – общо 1000 литра. В следобедните часове на 7 февруари 2016г., след като приключил работа, мъжът паркирал влекача на ползван от неговия работодател паркинг в Добрич. Непосредствено след това била извършена проверка на товарния автомобил, при която се установило, че в резервоара му има едва около 120 литра гориво.   Изготвената в хода на разследването експертиза установила, че мъжът е присвоил общо 729.16 литра дизелово гориво. Количеството било изчислено, след като от данните за зареденото гориво били приспаднати изразходваното количество, съобразно изминатия с автомобила път и наличните в резервоара литри.

На първа инстанция делото е преминало в условията на съкратено съдебно следствие, след като подсъдимият е признал вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Впоследствие той е обжалвал постановената спрямо него присъда с  искане за по-леко наказание.

Окръжният съд прецени обаче, че определеното от Районния съд наказание е законосъобразно и справедливо и ще въздейства предупредително върху подсъдимия и другите членове на обществото към спазване на законите и добрите нрави.

Постановеното решение е окончателно и не подлежи на касационно обжалване.

 1. ДОБРУДЖАНЦИ
 2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
 3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
 4. БЪЛГАРИТЕ
 5. РИБОЛОВ
 6. ГЮВЕЧ
 7. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
 8. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
 9. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
 10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
 11. България – Китай 中国保加利

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

loading...