Пореден фатален инцидент на пътя в София. На 5 юли (вторник) в района на столичния квартал “Красно село”, 26-годишният Денислав Петров е отнел живота на сенсей Спас Спасов – легенда в каратето.

Шофьорът на камиона, гледал в телефона си, вместо вниманието му е да в пътната обстановка, блъснал пресичащия в този момент Спасов, информира “Буревестник”. Въпреки опитите на медиците да спасят живота му, сенсеят напусна този свят същата вечер и се присъедини към звездния отбор на каратеките.

В Япония Сенсей се нарича Учителят – този, който повежда по пътя на бойното изкуство и живот.

Сенсей Спас Спасов създава карате клуб “Локомотив” преди повече от 30 години, като през това време има 4 номинации в категория най-бързо развиващ се клуб. Възпитаницит му се гордеят с над 45 златни, 80 сребърни и 70 бронзови медала.

“Над 5000 ученици на сенсея успешно вървят по своя път в тези сложни и противоречиви времена”, коментира неговият приятел и колега Красимир Иванов.

След като семейството му и карате клуб Локомотив (София) официално съобщиха за кончината на уважавания и обичан сенсей Спасов, заваляха стотици коментари от близки, познати, колеги и трениращи. Ето някои от тях:

“Загубихме един голям спортист, човек и приятел – Сенсей Спас Спасов”.

“Спас беше истински водач и лидер за своя клуб, треньорите и хилядите деца, преминали през школата му.”

“Светъл път! Един велик и достоен човек”

“Светъл път Сенсей Спасов! Прекрасните хора, като вас живеят вечно!”

“Беше пример за всички! Велик и достоен човек!”

“Съболезнования. Ще остане завинаги в сърцата ни голям човек и голям учител!”

Дълбок поклон!

https://blitz.bg