• Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи вчера Окръжен съд – Добрич на двама мъже от Добрич, с инициали Д. Д. (21 години) и К. П. (29 години). Те са привлечени към наказателна отговорност за убийство по хулигански подбуди и са обвинени в извършването на престъпление по чл. 116, ал.1, т. 11, пр. 1 от НК. Жертвата е 52-годишен мъж от Добрич.

На 21 октомври, около 02.30 часа чрез телефон 112 в ОД МВР Добрич е получено съобщение от служител на частна охранителна фирма за намерен мъж в безпомощно състояние на пътно платно по улица в град Добрич. Лицето е отведено от екип на ЦСМП град Добрич, където след реанимационни мероприятия е било стабилизирано, но по-късно е починало. Установена е самоличността на починалия – 52 годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. Проведени са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на ОДМВР Добрич и Първо РУ Добрич. Установени и задържани са две лица от град Добрич – мъж на 21 години и мъж на 29 години, и двамата известни на МВР.

Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена. По тялото му са установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой. Иззети са веществени доказателства по случая. В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към убийството, като станало ясно, че са го извършили по хулигански подбуди.

Защитниците на двамата мъже поискаха по-леки марки за неотклонение – домашен арест или парична гаранция с мотива, че не може да се направи обосновано предположение, че клиентите им са извършители на престъплението.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Определението на съда подлежи на обжалване пред въззивната инстанция във Варна. НДТ