Американският предприемач, инженер и ръководител на Tesla Илон Мъск вече загуби статута на най-богатия човек на планетата. Повод за това стана закупуването на социалната мрежа Twitter и продажбата на акциите на Tesla с цел финансиране на сделка на стойност 44 млрд. долара. Forbes анализира, че състоянието на милиардера е намаляло с 3,4 милиарда долара. Сега богатството на инженера се оценява на 185,7 милиарда долара.

Кой сега застава на мястото на Илон Мъск? Почетната титла бе взета от 73-годишния изпълнителен директор на LVMH, а същевременно и тъстът на модела Наталия Водянова  – Бернар Арно. Състоянието му се оценява на 185,8 милиарда долара.

Предприемачът често се оказваше в челната тройка на най-богатите хора в света. За първи път той стана претендент за статута на най-богатия човек през 2011-2012 г., когато капиталът му беше оценен на 41 милиарда долара.

Между другото, Наталия Водянова е съпруга на сина на Бернар Антоан Арно. Руската красавица и предприемачът се ожениха преди две години в Париж. Имат двама сина – Максим и Роман.

Наталия Водянова: