В началото на юли в язовир „Преселка“ рибар извади трофеен амур с тегло 18.5 кг. След снимки и видео амурът беше пуснат във водата.

В язовира има и други трофейни риби – шарани и толстолоби. В горещото лято сме и сега е време за риболов на толстолоб, който е доста плашлива риба и изисква голям майсторлък, а и яка въдица, тъй като достига големи размери. Примерно в „Преселка“ има трофейни риби от около 20 кг. Трофейните шарани са не по-малки, на толкова хитри, че само отлични шаранджии могат да ги излъжат да си направят снимка на бял свят.

В язовира се лови още бяла риба, сом, каракуда, белица, а на един приятел удари дори… водна костенурка, която доста го измъчи, докато я освободи от куката си невредима.

Язовирът не е голям. Охранява се добре и на практиката е недостъпен за бракониерите, което го прави много посещаем от сериозните любите на риболов. Зарибява се редовно. Обеззаразен е откъм кърлежи, достъпен за автомобили, тъй като е разрешено колата да стои непосредствено до мястото на риболова. Освен това има разположени каравани непосредствено до водното огледало, около което има и високи дървета, които осигуряват добра сянка през целия ден. До язовира минава път и дъжд не е причина да бъде недостъпен, както по много по-малки язовири из страната.

Таксата на караваните за нощувка е 20 лв. /за цялата каравана/. Можете да си я запазите и предварително на телефон 0898 576 564. Таксата за риболов е 15 лв. Имаш право да си вземеш три от уловените риби. Разбира се, без в тази сметка да влизат каракудите. НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST