Най-накрая дойде летният сезон и всички с нетърпение очакваме заминаването си към морето. Ако тази година сте решили да опознаете българското крайбрежие, искате да избягате от тълпите на южното Черноморие, но нямате представа къде да отидете – значи сте на правилното място! Ние ще ви предложим няколко изключителни плажа намиращи се на север.

Плаж Албена

Кръстен на курортното селище, в което се намира, този плаж е перфектен, ако пътувате със семейството си. Разпростира се на повече от 6 км от копринен пясък, кристални и плитки води, в близост до иглолистна горичка. Лесно достъпен с кола или колело, той има по малко за всеки – тихи заведения и по-големи ресторанти, надуваеми катерушки и площадки в южната си част. На север има и перфектно, малко по-диво кътче за тези, които предпочитат да се усамотят.

Плаж Русалка

Перфектната комбинация между дивата природа и лукса. Плаж Русалка представлява малко заливче обградено от скали и дъбова гора, което подарява на посетителите си една от най-романтичните гледки на Черноморието. Заливчето е тихо, с топла вода и без подводни ями. Състои се от два плажа – охраняем и неохраняем. Разположен е в затворения комплекс Русалка и има минимална дневна такса за паркинга.

Плаж Крапец

На по-малко от 5 км от границата с Румъния се намира плаж Крапец – незасегнато от тълпите и мръсотията, изключително живописно място. Той ви подарява една истински спокойна атмосфера, позволяваща да забравите за хаотичния град. Пясъкът е златист и мек, а на него се радват много къмпингуващи и нудисти. Ако пък сте любител на сърфирането, със сигурност ще се влюбите в този плаж и големите септемврийски вълни. Казват, че който е отишъл веднъж иска да се връща отново и отново.

Плаж Кара Дере

Ако искате напълно да избягате от удобствата и шума на курортите, запътвайте се към Кара Дере. Намира се в най-южната част на Северното черноморие и е познато като едно от най-дивите места по цялото Черноморие. Можете да се излежавате на мекия пясък, необезпокоявани от никого, докато пред вас се шири прекрасното диво море, но ходете там подготвени с храна, вода, чадъри и т.н., защото най-близкото заведение е на повече от 5 км.

 Плаж Езерец

Напълно незасегнат от урбанизацията, Езерец се намира в близост до Шабла и е едно от най-дивите и живописните места в района. Изключително тихо, чисто, просторно и познато само на малцина. Докато сте там можете да посетите и Езерецкото и Шабленското езеро, които са само на метри от морето. Единственият минус е, че до там се стига по 3 км черен път, а пътят от село Крапец е в лошо състояние и проходим само с висока кола.

https://trud.bg