Районна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност 51-годишен поданик на Кралство Великобритания, продължително пребиваващ в България, който увредил противозаконно 56 леки автомобила в областния град. Д.У. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Вечерта на 21 декември 2022 година 51-годишният мъж заедно със семейството си посетили роднини на жената. Поради вдигания от семейството шум, съседи направили забележка. Това разгневило британеца, който под въздействието на употребения при гостуването алкохол, влязъл в конфликт с тях. Около 02:15 часа той напуснал дома на своите близки, счупил стъклото на входната врата на блока, в който живеят, и започнал да реже гумите на автомобилите, паркирани на паркинг отпред. След това продължил и към съседния блок. Така Д.У. успял да повреди 56 автомобила, паркирани пред жилищни блокове.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Предстои искането за налагане на най-тежката мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия да бъде внесено за разглеждане. НДТ