По покана на народния представител Даниела Димитрова и Жени ГЕРБ в Добрич днес ще гостува музикално-поетичният спектакъл „Земя на българите” от поредицата „Памет”. С него ще бъдат почетени животът и делото на Апостола на свободата Васил Левски по повод 147 години от гибелта му.

Независим театър “Юлий” представя театралния спектакъл “Земя на българите”, в който звучат най-съкровените мисли, стихове и проза на Васил Левски, Христо Ботев, Пейо Яворов, Гео Милев, Ангел Каралийчев, останали със златни букви в паметта на българите и България.

Художественият текст е театрално поставен и умело компилиран в сцени с акапелни многогласни изпълнения на народни и хайдушки песни, народни танци, ритуали и пластически етюди. Богати и автентични сценография и костюми.
Участват дипломирани певци, артисти и студенти на НМА “Проф. Панчо Владигеров”, НБУ и други.

Зрителите ще чуят и гласа на Цветана Манева.

Режисьор е Владимир Мастиков.

Участват: Владимир Мастиков, Радостина Ангелова, Димитър Стойнов, Ивана Семовска, София Николова, Цветелина Спасова, Иванжела Динчева, Андрей Стоименов.

Спектакълът ще се играе днес /19 февруари/, от 18:00 часа, в Общински младежки център „Захари Стоянов”. Входът е свободен