СЪПРУГАТА НА ЗАДЪРЖАН РОМ НАПАДНА С ДЪРВО ПОЛИЦАИ В ЛОВЧАНЦИ

0
85

Страховит екшън се разиграл в село Ловчанци, съобщава ОД на МВР Добрич. Задържани са трима души, двама полицаи са с леки телесни повреди.

На 21 август, около 19:30 часа в с. Ловчанци полицейски автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 49-годишен мъж . В хода на проверката водачът на МПС отказал да предаде документите си, като използвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. 49-годишният мъж оказал съпротива на полицейските органи, като в същото време бил подпомаган и окуражаван в своите действия от насъбралата се тълпа в близост до извършваната проверка.

След неколкократно отправени разпореждания към водача и насъбралите се граждани, единият от полицейските служители извадил служебно помощно средство „Тейзър“ и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвел два заряда. След използването на помощното средство агресивният мъж все пак бил задържан от полицейските служители, които му поставили белезници. В този момент от автомобила излязла съпругата на задържания и чрез използване на твърд предмет – дърво, нанесла серия от удари по полицейските служители.

Жената била обезвредена, поставени й били белезници и също е задържана от полицейските служители. Малко по-късно полицейските органи успели да задържат за срок от 24 часа и 24-годишен мъж от същото село, роднина на задържаните лица, който по време на разигралата се ситуация, умишлено извършил действия, грубо нарушаващи обществения ред, не спазвал общоприетите норми на поведение в обществото и се отнасял към тях с пренебрежение. Двамата полицейски служители са прегледани в ЦСМП Добрич и са с леки телесни повреди.

Материалите са докладвани в прокуратурата.

ОД МВР Добрич информира гражданите на областта, че няма да толерира хулигански действия и действия, с които противозаконно да се пречи на полицейските органи да изпълняват функциите си по ЗМВР. НДТ

Вижте клиповете от нападението на циганите срещу полицейските служители и действията на самозащите отстрана на полицаите.:

https://www.facebook.com/share/v/RR2bM2oqe5pxt2ro/

https://www.facebook.com/share/v/kg9Sh1992pykNq3B/

Клиповете са взети от социалната мрежа, по-точно от страницата на Serkan Vs Nazar