Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” на 20-годишния Р. Р. от Варна, разследван за прокарване в обръщение на подправени парични знаци – банкноти с номинал 100 лева. Повдигнатото и предявено обвинение на обвиняемия е за пет идентични деяния, извършени на 18 май т.г., при условията на продължавано престъпление, в Каварна и Кранево.

Окръжният съд, след като се запозна с материалите по досъдебното производство и след преценка на доводите на страните, прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на задържания към разследваното деяние, както и че съществува реална опасност при по-лека мярка той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът взе предвид и данните, че 20-годишният има статут на обвиняем по друго досъдебно производство, водено за същото по вид престъпление. Освен това той е подсъдим по наказателно производство, водено в Окръжен съд – Варна, за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство без правоспособност, по което на първа инстанция е получил наказание лишаване от свобода.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в тридневен срок.

Окръжен съд – Добрич                                                Връзки с обществеността

***

По искане на Окръжна прокуратура гр. Добрич Окръжен съд гр.Добрич взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за прокарване на подправени парични знаци в обращение 

Окръжна прокуратура гр.Добрич осъществява ръководство и надзор  върху разследването по досъдебно производство за прокарване в обращение на подправени парични знаци – банкноти с номинал 100 лева, като предмет на разследването се явяват 5 деяния, извършени при условията на продължавано престъпление /чл.244, ал.1 от НК/. Деянията са извършени на 18.05.2020 г. в гр.Каварна и с.Кранево, обл. Добрич На 20.05.2020 г. е предявено обвинение на Р. Р. от гр.Варна на 20 г. На 22.05.2020 г. Окръжна прокуратура гр.Добрич внесе искане в Добричкия окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.Искането е уважено и с определение от 22.05.2020 г. на Окръжен съд гр.Добрич спрямо обвиняемия  Р. Р. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

loading...