СТОТИЦИ ПЛУВЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ТУРНИРА „ЗЛАТНА ДОБРУДЖА“

0
838

Варненският клуб ПСК Черно море триумфира за трета поред година в турнира за купа “Златна Добруджа”, който се проведе в плувен комплекс Русалка в Добрич. Тазгодишното издание отново се превърна в истински празник на водния спорт, след като събра стотици състезатели от 20 клуба.

В рамките на един един уикенд талантливи деца, родени през 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 г. и по-малки, излъчиха призьорите в отделните дисциплини. Старт на проявата дадоха кметът на Добрич Йордан Йорданов и организатора Йордан Андреев.
Традиционният турнир показа, че всички участници неуморно са се трудили в басейна и упорито преследват да се окичат с отличия.
С 1290 точки ПСК Черно море Варна за поредна година оглави клубното класиране, което е валидно за Купа “Златна Добруджа 2016”. Втори с 963 точки заслужено завършиха домакините от СКПС Добруджа, които не само могат да се гордеят с прекрасната база и отлична организация на престижното състезание, но вече могат да се похвалят и със завидни резултати. Трети със 753 т. е КПС Черно море Вн, следван от другите клубове от морската ни столица Астери, Торпедо и Албатрос 2001. В надпреварата се включиха още плувци от Бургас, Русе, Велико Търново, Силистра, Стара Загора.  НДТ