• Съдебно-токсикологична експертиза ще установява каква дрога е употребил мъжът, преди да седне зад волана

37-годишният бивш футболист с множество криминални прояви Георги Семерджиев е задържан в дома си в напълно безпомощно състояние, неадекватен и дрогиран, информираха по-рано днес от прокуратурата.

Той не могъл да даде обяснение за катастрофата. Съдебно-токсикологична експертиза ще установява каква дрога е употребил мъжът, преди да седне зад волана.

Семерджиев, задържан за катастрофата в София, е подсъдим и за нанасяне на телесна повреда, съобщиха от Софийския районен съд.

Той е трябвало да се яви днес на поредно заседание по делото. По това дело той има и съподсъдим.

Процесът е започнал през 2013 година, но заради смяна на съдебния състав делото е започнало отначало. Заради неявяването му днес, съдът е разпоредил задържането на Семерджиев.

Мъжът беше задържан по обяд в сряда заради тежката катастрофа, станала снощи.

Причинилият тежката катастрофа в София Георги Семерджиев има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения, в които е залавян на пътя.

По информация на Нова тв книжката му също е фалшива. Представял документ, за който твърдял, че е издаден в Швейцария. Справка между Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче показала, че книжката не е истинска.

– На 11 юни е бил засечен зад волана след употреба на наркотици.

– От 2009 г. няма книжка – отнета му е заради липса на контролни точки.

– През 2021 г. започва да кара с швейцарска книжка.

– След 2021 г. има глоби за преминаване на червено, затъмняване на стъкла и отказ да бъде тестван за употреба на наркотици.

Престъпниците на свобода, убиват невинни и след няколко дни всичко потъва в забрава и… ново смъртоносно престъпление. Такъв е животът в България.

https://blitz.bg