• Служебният министър на културата Велислав Минеков реши да се прицели в централата на ГЕРБ.

“Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК. На мен не ми е безразлично, защото НДК е към Министерството на културата. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията. Това е като дарение”.

Това заяви пред бТВ служебният министър на културата Велислав Минеков.

„Те остават под управата на областния, но от там няма нито лев наем. Тези два етажа възнамерявам да ги върна на НДК обратно, тъй като те и без това съсипаха НДК за тези две години. Унищожиха го, дълговете са невъзможни. Не знам следващият борд как ще се спасява. Ще помоля ГЕРБ учтиво другаде да си намерят имот. Тези два етажа са на НДК. Иначе може би ще трябва да направим един партиен център в НДК. Ще помоля настойчиво ГЕРБ да напуснат“, добави Минеков.

Това не е предизборна атака, каза още той. Искам си наема, подчерта Минеков и обяви, че това не било реваншизъм.

 

„Много е важно да преборим корупцията. За съжаление, парламентарните въпроси, които получавах често пъти бяха неясни, комични – за биографии на мой сътрудник, за броя коли, които министерството има, за броя самолетни полети. В този малък срок трябваше да се захванат с т.н. съдебна реформа“.

Минеков обясни, че ще поиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: „Там 1,8 млн. лв. ги няма. Не знаем откъде са дошли, кой ги е похарчил, няма обществена поръчка. Реставрацията е дадена на неграмотно лице“.
Според него това са пари, които са получени от руски бизнесмен, който е включен в санкционен списък на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

„Имаме хотел на Черноморец, който със 111 легла, даден е под наем и до днес, седма година, няма един лев печалба. Даден е под наем на симпатични хора, даже са си направили басейн“, каза още Минеков.

Министърът на културата обясни, че все още се установява от кого е отдаден под наем хотелът на ведомството. http://epicenter.bg/