СВИКВАТ НОВА ИЗВЪНРЕДНА СЕСИЯ ЗА БЛОК „ДОБРИЧ”

0
2297

Общинските съветници на Атака, БСП, Реформаторски блок, АБВ и ДПС ще инициират свикването на нова извънредна сесия за довършването на блок „Добрич”. Това съобщи на нарочна пресконференция лидерът на Атака Атанас Атанасов, в присъствието на общински съветници от останалите политически сили. За това са необходими подписите на 14 от общинскитесъветници. Ако отново няма решение за тегленето на кредит, ще се търси решение за краткосрочно финансиране и още тази година да бъде поставеното началото на довършването на блок „Добрич”.

Твърденията на съветниците от ГЕРБ, че довършването на блока може да стане със собствени средства, не е реалистично, посочи Атанасов. Според него, че 2018 година е била пикова и има преизпълнение на приходите от местни данъци и такси не означава, че тези средства са свободни. През 2019 г. има да се изпълняват много програми и ако се използват тези пари за блок „Добрич” означава, че всички останали мероприятия се обричат на недостиг откъм финансови ресурси, подчерта Атанасов.

Мая Димитрова от БСП съобщи решението на групата съветници от социалистическата партия. Едно от тях е извънредна сесия на 22 януари с предложение за теглене на кредит до 2 млн. лева със срок за погасяване до 10 години и 500 000 лева от общинския бюджет. Тя подкрепи становището на Атанас Атанасов и допълни, че довършването нса блок „Добрич” със собствени средства ще стане за сметка на всички останали дейности, една от които е благоустрояването на града.

Представителите на останалите политически сили подкрепиха колегите си и заявиха, че няма никакъв проблем да се съберат 14 подписа от общински съветници за нова извънредна сесия. НДТ