След като месеци наред живущите и минаващите по ул. „Кирил и Методий“ газеха кал и дишаха прахоляци, движеха се на зиг-заг, за да не паднат в някоя дупка или да не ги сгази кола, преди десетина дни най-после осъмнаха с готов тротоар, макар и само от едната страна – от „Билла“ до кръстовището на ул. „Любен Каравелов“. Радостта им бе твърде кратка. Тротоарът в момента се разтурва.

Работниците откъртват положените вече правоъгълни плочки и ги подреждат на спретнати купчини. Момчета, защо разваляте тротоара? Защото тези плочки са грешни, ще слагаме нови. Тези са с дебелина 6 см, а трябвало да са 8 см. Объркали са поръчката, отговарят мъжете. А кой е объркал поръчката? Е, не сме ние, вдигат рамене те.

Става въпрос за готов нов тротоар на площ от 1 500 кв. м. Който сега се разваля. След това трябва да бъде изграден отново. А отсрещната страна на ул. „Кирил и Методий“ стои разкопана и разхвърляна, в очакване да получи и там тротоар.

За повече яснота по казуса се обърнахме към Община град Добрич. Ето и официалният отговор: „Във връзка с постъпилите сигнали за премахване на вече положените павета по тротоара на ул. „Св. Св Кирил и Методий“, Ви информираме, че при осъществен строителен контрол е установено, че положените до момента тротоарни павета не отговарят на изискванията, заложени по проекта. Това е причината да бъдат подменени.

Всички дейности по проекти се заплащат на обем свършена и приета от възложителя работа, а не на обем доставени строителни материали на площадките. В тази връзка Общината и данъкоплатците не са ощетени от некачествените павета и/или тяхната замяна.“ НДТ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST