Руският фотомодел, 32-годишната Галина Федорова се удави край бреговете на Сардиния, информират световните осведомителни агенции.

Тя е била с приятел на гумена лодка, наета от Гиа като целта им била да правят снимки по крайбрежието на Теулада. Това разказва оцелелият, изваден от морето на края на силите си, след като отчаяно се е опитвал да доплува до острова.

Лодката им се откъснала от котвата, след като двамата скочили да се разхладят във водата и вълните я изхвърлили на скалите.

Тялото на Галина било извадено безжизнено и напълно голо от патрулна лодка на бреговата служба. Решението на прокурора на Каляри Енрико Лусу е да изземе фотоапарата, дрона и мобилните телефони, за да могат експерти да разгледат подробно снимките и намерят потвърждение на версията на оцелелия. Междувременно ще са необходими седмици за хистологичните изследвания на органи и тъкани, взети по време на аутопсията, извършена от съдебния лекар Никола Лениньо.

Търси се отговор на въпроса дали жената се е хвърлила във водата след употреба на алкохол, тъй като лодката са намерени бутилки с алкохол. За момента остава обвинение в непредумишлено убийство, без да има вписани заподозрени. Очаква се да се изясни динамиката на инцидента. Според фотографа двамата се гмурнали във водата, за да се охладят, но лодката се освободила от върха на котвата и се отдалечила. Той опитал да плува към брега, а младата жена – към лодката, но безуспешно. Руският модел Галина Федорова, чиито изображения все още са популярни в интернет, беше добре известна в мрежата с голите си снимки, публикувани и на кориците на някои американски списания в европейските им издания.

https://blitz.bg

Руски електронни издания съобщават също:

Сега, според The ​​Sun, Ив ще трябва да отговаря на полицейски въпроси. Също така е известно, че на лодката са открити голям брой бутилки с алкохол. Освен това е открит дрон, който е използван за фотосесия. Кадрите се изучават от служителите на реда – те бяха много разтревожени от тази находка. Двойката е заподозряна в шпионаж.

Кадрите с безпилотни самолети са интересни, защото инцидентът е станал близо до полигона на НАТО. Трябва да сме сигурни, че всичко това не е било прикритие за шпионска мисия, – каза полицията.

Галина Федорова живееше в Париж. В Instagram тя се описва като „модел, пътешественик, фен на йога, хедонист и патриот на Земята“.

https://centrasia.org

loading...