Хърватия и Малта изразиха готовност да започнат да приемат руски туристи. Това съобщи “Вестник АТОР” с позоваване на източник в една от европейските дипломатически мисии.

Асоциацията на туроператорите на Русия обясни, че поради ситуацията с коронавируса в Руската федерация, почти всички страни от ЕС не планират да отворят граници за руските туристи поне до втората половина на август.

Освен това стана известно, че две държави от ЕС ще запазят временни ограничения за приемане на туристи от Русия през август. Говорим за Финландия, границата на която ще остане затворена за руснаци до 25 август. Също така естонските власти обявиха, че ограниченията за влизане ще останат до септември.

Ще припомним, че от август Русия възобновява международните полети, прекъснати през март поради пандемията на коронавирус. Полети до Лондон, Анкара, Истанбул и столицата на Танзания Занзибар ще започнат да работят от 1 август.
По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков заяви, че Русия ще отвори границите си с други държави на принципа на реципрочност, съобщи aif.ru

loading...