Роми от цялата страна учредяват Европейска народна партия – България

0
1262

Роми от цялата страна ще учредят Европейска народна партия – България. Това обяви в Сливен лидерът на организацията Пламен Александров, бивш треньор по бокс в Турция. Заявката е партията да бъде обединител на най-бедните без значение от етнос и религиозни убеждения. Представителят на Сливен Димитър Петров обяви, че ще се включат в местните избори, за да има общински съветници от ромския квартал “Надежда” в местния парламент.

Местният лидер на бъдещата партия в Сливен Димитър Петров обяви, че основната им задача в следващия местен парламент ще бъде къщите в квартал „Надежда“ да бъдат узаконени, а на ромите без земя да им бъдат продадени общински парцели в рамките на града, за да могат да излязат от квартала и си построят къщи.

“Ние ще се борим за това да има ново парцелиране, узаконяване на сгради, за да може хората да излизат от квартала. Защото крайно време е, все пак сме 21-ви век, е нормално гетата просто да бъдат вече назад в историята”.

Очаква се бъдещата партия да бъде учредена през януари в София в НДК. Засега според лидерите на партията има създадени структури в цялата страна, основно в ромските махали и квартали.   http://bnr.bg