Регионалната библиотека “Дора Габе” в Добрич възобновява афиша си с културни събития от 1 февруари при заетост до 30 на сто от капацитета на залите, спазване на дистанция от посетителите и носене на предпазна маска, съобщават от културния институт за мерките в епидемичната обстановка.
От утре в общата читалня ще се допускат едновременно до трима читатели с престой до час. Няма обаче да се предоставят периодични издания, тъй като библиотеката не разполага с техника за дезинфекцията им. Децата читатели и възрастните ще могат да заемат нови книги за вкъщи като направят избора си само за двайсет минути, затова от библиотеката препоръчват да бъде използван електронният й каталог, съобщава кореспондентът на БТА Юлия Христова. Центърът за информация и справочно-библиографско обслужване остава затворен за ползване на компютри, ще се правят само библиографски справки на място и онлайн, посочват от културния институт.
В епидемичната обстановка във всички сектори на библиотеката всеки ден по график се извършва стерилизация с ултравиолетова гермицидна лампа с озон. Всички библиотечни документи подлежат на 72-часова карантина, информират от културния институт.

loading...