МОБИЛНА СЦЕНА ЩЕ БЪДЕ ЗАКУПЕНА ПО ПРОЕКТ НА МИГ „КАВАРНА – ШАБЛА”

0
989

 

Информация за обявения прием на проектни предложения по Проект на Местна инициативна група „Каварна – Шабла” бе представена от изпълнителния директор на проекта Георги Георгиев на три срещи в залата на Общинската администрация в Каварна (27, 28 и 29 януари).

Допустимите дейности по процедурата включват популяризиране на местната идентичност чрез действия и събития, в интерес на местната общност – придобиване на материални и нематериални активи и въвеждане на иновативни практики за местната общност. Минималната стойност на проекта е 5 000 евро, а максималната – 100 000 евро; финансирането е до 100%  БФП. Георги Георгиев уточни, че необходимата сума за осъществяваане на проекта на МИГ „Каварна – Шабла” е в рамките на около 16 000 лева.

Две са основните цели на проекта: закупуване на мобилна сцена, оборудвана със система за осветление, уредба за озвучаване и ще се ползва от двете морски общини за провеждане на събития от общините, читалищата, любителските състави на територията на Местната инициативна група. Втората цел е създаване на рекламен филм и видеоклипове, които да популяризират културните и исторически обекти, туризма, красивите природни дадености на териториите двете общини и не на последно място – традициите и културното наследство, което е основа на развитието и на МИГ „Каварна-Шабла”, съобщи кореспондентът на Радио Варна Керанка Далакманска.