• Разобличителните документи са предадени на Джулиан Асанж от високопоставен служител на NASA, на когото му е омръзнало да търпи лъжите

Порталът WikiLeaks, който през последните години стана известен главно заради ареста на Джулиан Асанж, чиято екстрадиция се изисква от САЩ, отново направи гръмко изявление, съобщават световните издания.

Ексклузивните секретни материали създадоха на WikiLeaks славата на източник на неопровержима сензационна информация. Този път става въпрос за документи, които се предполага, че потвърждават дългогодишните слухове, че правителството на САЩ и NASA са скрили истината за програмата “Аполо” и за кацанията на Луната:

“Тези документи разкриват истинската причина за измамата в програмата “Аполо” и как всичко това се е отразило на тогавашната стратегия на правителството на Съединените щати в “Студената война”.

Твърди се, че документите са предадени на Асанж от високопоставен служител на NASA, на когото му е омръзнало да търпи лъжите, с които Съединените щати подхранват човечеството вече половин век.

Видеото, което преди години е обиколило планетата, всъщност е заснето на Земята. Ролята на Луната се изпълнява от пустинята в щата Невада.

Предполага се, че част от заснетия материал е направен в павилиона на студиото, където Стенли Кубрик е създал своята “Космическа одисея”. Но само няколко души знаели за това. А през юли 1969 г. над половин милиард души гледат този предполагаем документален филм.

Защо е била нужна тази фалшификация? Американците просто не са можели да простят на руснаците лидерството в изследването на космоса.

Още аргументи? През миналата година китайска лунна сонда не е открила следи от американско посещение на земния спътник. NASA мълчи и е без коментар за поредното разобличение. Медиите в САЩ съобщават също така, че 70 процента от жителите в страната не вярват, че техните сънародници са били на Луната.

https://blitz.bg