Радев заплаши Борисов със служебен кабинет: Поведението издава битието му от началото на прехода

325

Нова порция атаки и обвинения отправи държавният глава Румен Радев към премиера Бойко Борисов. За първи път в последните две години президентът си позволи директно да заплаши премиера със “служебен кабинет”.

“Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението”, заяви държавният глава без да даде възможност на медиите за въпроси.

Ето какво каза Радев: „Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали“, каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде бТВ.

Думите му бяха в отговор на твърдението на Борисов, че няма нищо общо със записите на СРС-та, в които се чува разговор на президента Радев с шефа на ВВС ген. Стойков във връзка с назначението на Десислава Генчева/Радева на втори трудов договор.

Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи“, възмути се Радев. И призова гражданите да отстояват правата си, “за да не допускаме България да се управлява с копойски методи”.

Президентът се оплака, че „в безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство”.

Радев атакува директро Борисов, припомняйки му мутренските времена от началото на Прехода: “За съжаление, въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода“.

Радев размаха и пръст на Борисов: “Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимост”.

На финала на краткото си изявление Радев се закани на премиера: “Драмата на г-н Борисов е, че осъзнава факта, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението. Затова разбирам и неговата растяща нервност“, каза Румен Радев.

Държавният глава направи това изявление пред медиите, слад като посети централата на „Ултрафлекс Корпорейшън“ в столицата и се запозна на място с дейността на компанията.  http://epicenter.bg/