Двама членове на екипажа и двама пътници са загинали при катастрофата на самолет L-410 в Иркутска област в Русия, съобщиха от транспортната прокуратура на Източен Сибир, информират световните издания.

По данни на прокуратурата една жена и трима мъже са загинали в резултат на инцидента още един ранен е в тежко състояние.

Самолетът е пътувал по маршрут от Иркутск за Казачинск. Машината се е приземила аварийно и тежко на четири километра от летището в труден участък заради технически проблеми.

На борда на самолета е имало 16 души, включително двама членове на екипажа.

Местен жител, който помага на спасителите да разчистят релсите за транспортиране на жертвите на катастрофата край Иркутск, е разказал за състоянието на пътниците.

“Извеждаме ранените, има четирима загинали. Двама са в тежко състояние. Те са в шок, не разбират къде се намират и какво се е случило”, – разказва Евгени.

Според неговите думи, на мястото работят много хора – спасители и загрижени местни жители.

*************

Ръководителят на летището в Казачинск Борис Калинин е заявил, че при катастрофата на самолета L-410 в Иркутска област е загинал само един член на екипажа – вторият пилот, а командирът на самолета е оцелял.

Калинин е уточнил, че самолетът е имал повреда в навигационната система, съобщават световните издания.

“Той се опитваше да се приземи два пъти. Очевидно навигацията не беше в ред, машината подхождаше първо от лявата страна, а после от дясната. Навигацията го отклони от курса за кацане с 30 градуса” – отбелязал е началникът на летището.

Според него метеорологичните условия по това време са били подходящи за кацане.

“Видимостта беше от четири до шест километра, лека мъгла. Нямаше никакви проблеми, системата за светлинно оборудване беше в изправност, пистата се виждаше ясно. Навигационната система е отказала. Капитанът на полета е изпратен в болница, но преди това също е потвърдил, че навигационната система е отказала”, казал е Калинин.

Припомняме, че на 12 септември вечерта, на четири километра от летището в Казачинск, Иркутска област, се разби самолет L-410.

Четирима души, включително двама членове на екипажа, загиват при тежкото кацане. На борда на L-140 е имало 16 души.

Работата на спасителите е била затруднена от различни фактори, включително тъмнина и гъста мъгла. Мястото на катастрофата на L-410 е отрязано от река Киренга.

https://blitz.bg/

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведи своя коментар
Моля въведи твоето име тук