Първо в Lupa.bg: Секретарка на Жени Калканджиева ще е министър в кабинета Денков-Габриел

0
966
  • Зарица Денкова, която бе и зам.-министър на външните работи в правителството на Кирил Петков, близо 2 г. е работила в агенция “Визаж”

Спряганата за министър на туризма в бъдещото ротационно правителство на коалицията ПП-ДБ с ГЕРБ – Зарица Динкова, започва кариерата си като лична секретарка на Жени Калканджиева в свързаната с групировката СИК модна агенция “Визаж”. Това твърдят пред Lupa.bg бивши манекенки от модната агенция, които добре си спомнят чаровното и амбициозно момиче.

Името на Зарица Динкова като евентуален министър на туризма бе обявено по-рано тази вечер от Би Ти Ви. Според източник на Lupa.bg, за нея са настоявали особено много Калина Константинова и Лена Бориславова, които са нейни близки приятелки. Тя беше зам.-министър на външните работи в правителството на Кирил Петков от квотата на “Промяната”.

Зарица Динкова не е вписала в трудовото си досие факта, че е била персонален асистент, секретарка и пресаташе на агенция “Визаж”, но в действителност е работила там близо 2 години – от пролетта на 1999 г. до началото на 2001 г., когато напуска. По това време е студентка в УНСС. Не е известно дали г-жа Динкова е била на трудов или на граждански договор, но в този период тя е сред най-близките хора да шефката на агенията Жени Калканджиева и усърдно помага в организацията на конкурса “Мис България”.

Зарица Динкова по време на предизборната си кампания за депутат от коалицията ПП-ДБ за изборите на 2 април

Иначе, според официалното си CV, Зарица Динкова е завършила “Международни отношения” в УНСС, след което става магистър по дипломация и международни отношения в Университет “Комплутенсе”, завършва и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид. Има дългогодишен опит в работата с различни европейски институции, включително като политически съветник в Европейския парламент. Била е старши експерт в Министерството на земеделието и храните, дирекция „Европейска координация и международни отношения“. Притежава диплома и от Испанската дипломатическа школа в Мадрид. Има и опит като мениджър на големи международни проекти.

Не е известно каква е компенетността на дамата в областта на туризма. Евентуалното й назначение на високия пост със сигурност ще предизвика недоволство в бранша, тъй като никой в системата не я познава, коментират пред Lupa.bg известен хотелиер. Най-комичното е, че в ротационното правителство на Денков и Мария Габриел Зарица Динкова попада от т.нар. “експертна квота” като представител на “Зеленото движение”, без изобщо да е експерт в областта на туризма, който е един от водещите отрасли в икономиката ни.  https://lupa.bg/