Процедурата по прехвърляне на собствеността на стадиона на ПФК „Левски“ е в начален етап, заяви председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров

0
13



Процедурата по прехвърляне на собствеността на стадиона на ПФК „Левски“  е в начален етап и до момента няма окончателни решения, които да можем да споделим, обяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров, се посочва в съобщение на пресцентъра на общинския съвет .

Позицията е по повод съобщение на сдружение „Левски на левскарите“, „Национален клуб на привържениците на Левски“ и още 40 фенклуба и левскарски организации от цялата страна и чужбина. В него се казва, че на 18 октомври е било внесено писмо до кмета на Столична община Васил Терзиев, Председателя на СОС Цветомир Петров и до г-н Бойко Борисов, посочен от мажоритарния собственик на Професионален футболен клуб „Левски“ АД Наско Сираков като основен двигател на процеси, свързани с бъдещия евентуален строеж на нов стадион на клуба и искане да среща по въпроса със строежа на нов клубен стадион. От позицията става ясно, че до момента няма отговор на въпросите им.

„Нашето намерение е да осигурим максимална откритост и да гарантираме, че стадионът ще продължи да служи в полза на клуба и неговите привърженици. Подчертах, че всяко решение ще бъде взето в интерес на ПФК „Левски“ и развитието на спорта в София“, посочва още Цветомир Петров.

/ТНП/



Източник БТА