Кратка информация за политиката и войната за 4 юли 2024 г.
По света. Върви опит за рециклиране на дядо Джо. Странни са понякога траекториите в социалното пространство. Тая ми прилича на нещо, което се нарича цуг-цванг.  От немай къде демократите пробват процес на рециклиране. Структурите, свързани с кандидат – президентстото на дядо Джо са в инертно ИН състояние след дебата. Трябва да им се налее енергия, за да минат в ЯН-състояние. Налива се. Но недостатъчно. По-масивна пропаганда трябва. И липса на грешки. Според мен, по тоя път на наливане има доста дупки, където енергията може да изтече и наливането ще излее неефективно. Няма да могат да рециклират дядо Джо. Ще трябва да има ала-бала с изборите, ако той остане кандидат.
Войната в Газа си върви, хората свикнаха с нея. Сответните структури на обществена вномание минаха в състояние ИН – инертно и безразлично. Състоянието може да се промени при повишаване на броя на жертвите, но ще е закратко. Като не е засегнат директно, човек насочва енергията на вниманието си към неща, които го засягат директно.
Политиката у нас. Какво ви писах вчера. Писах ви, че Пълначът Борисов реши да напълни ИН структурите на управлението с ЯН енергия. Не му стига ЧИ обаче да прокара това ЯН през парламенталния канал. И както виждате, в парламенталния канал настана буря.
Това ви писах, нали така.
Писах ви, че ако иска Борисов ще намери достатъчно подкрепа за правителство. Е, направил си е сметката, че не иска, въпреки, че според мен бе по-добре да вземе властта. Оттук нататък, сметката ви е ясна. Борисов си изми ръцете – не е виновен, че няма правителство, предложи го. ПП са на пързалката, Радев укрепва. Това укрепване обаче е Ин-укрепване. То е потенциално, инертно, не е активирано. Даосизмът казва, че по някое време това ИН ще мине в ЯН, но дали ЯН структурите ще зафункционират в строителен режим или в разрушителен режим, зависи от това колко ще чака Радев. Това е и тънката сметка на Борисов – ако Радев чака дълго, натрупаната покрай него енергия ще започне да се разсейва, а Баце си е стабилизирал атрактора на 24%, че и ръцете му са измити.
ДПС – нормален ход на нещата. Имаме триумвират – двама председатели плюс почетен председател. Много пъти съм ви писал, я да го формимулирам като закон –
Закон на Витанав за триумвиратите: Триумвиратите са нестабилни. От тримата остават двама, за да остане накрая един.
Е, започва ЯН-фазата на триумвиратната борба в ДПС. Активират се ИН-структури, съзвадани чрез пари и такива, създавани чрез идейна енергия. Интересно ще бъде, какво ще победи. Това доста ще допринесе да си усъвършенствам теориите за социалната динамика.
Караме нататък. Цветната революцийка може отново до стане актуална, тъй че да се позанимаем с нея. ПП губи енергия и това се материализира в отслабване. Процесът трябва да се обърне. Съгласно теориите на Витанов, трябвада се инвестира ЧИ за спиране на разрушителния ЯН-процес и реактивиране на строителния ЯН-процес. Това може и да стане през цветна революцийка. Срещу кого обаче? Пилат е изпран, че си изми и ръцете. Намеквам ви, че по тоя път има яки дупки, които могат да глътнат енергията и да спукат гумите на возилото.
Това, което мен ме интересува, е какво от учебниците се реализира у нас и какво не (за да си правя математическите теории). И тъй, подхванали сме коментара на наръчника по цветни революции на Джийн Шарп “ От диктатура към демокрация”. Цел – да видим какво от този наръчнк бе реализирано у нас и какво изгърмя, че бате ви Бойко бе рециклиран и не само това, ами сега е и с измити ръце.
Днес – 10 техники, свързани с икономически бойкот
Джийн Шарп, наръчник по цветни революции (ден 25)
71. Бойкот на потребители
72. Неизползване на бойкотирани стоки
73. Политика на аскетизма
74. Отказ от изплащане на арендни пари
75. Отказ от аренда
76. Общонационален потребителски бойкот
77. Международен потребителски бойкот
78. Бойкот на работници
79. Бойкот на произодители
80. Бойкот на доставчици и посредници
Гледате сега, как Пилат с измитите ръце е умножил по нула доста от триковете на цветната революцика. Да се позапитаме. Трик 71 – кого ще бойкотират потребителите? Че той бате ви Бойко не е на власт, правителството на Главчев е назначено от президента и това нещо си е посивен ИН-щит за това правителство, който трудно ще бъде разбит с ЯН енергия от вида – За бога, братя, не купувайте, че да свалим правителтвото. Трик 72 – какви стоки ще се бойкотират обаче? Това изобщо не може да се обясни на избирателя в настоящия момент. Трик 73 – те това изобщо няма да мине у нас. Ха сега, затягайте коланите – това ще доведе до още по-масов отлив на избиратели. Откази от аренда и арендни плащания – и това ще има обратен ефект. Трикове 76 и 77 – общонационални и международни бойкоти – това гълта доста енергия а се организира, а такава у ПП няма. Трикове 78 – 80 – бойкоти по производствената верига. Това може да е ефективно, ако има върху кого да се хвърли вината за растройването на икономическите системи. А то няма – Пилат е с измити ръце.
Тъй, че яловата цветна революцийка се очаква да продължи да бъде ялова. На народа му писна да му квакат за реформи, а кашата да става все по-голяма. Там се трупа енергия в ментални ИН-структури, които ще се възпламенят и ще се отприщят ЯН-процеси. Демокрацията е сложен инструмент за управление и в ръцете на непохватници и некадърници води до аткактор от тип обществена каша. Нали до това води, тъй като гледате какво става.
Утре продължаваме.
Украйна? Какво става там? Ами – още от същото. Руската армия продължава да напредва полека. Например от Очеретино към Покровск. Спряха да ви информират за това по телевизиите, нали така. Е, да ви информирам тук. Руснаците са превзели Восход и Сокол и продължават в посока Покровск. Полека, без да бързат. Както виждате, пушечното месо при украйнската алмия е на критично ниско равнище. Беше ви прогнозирано още през миналата година. Украйна е като газ в цилиндър, компресиран от бутало. Буталото е руската армия. Движението и намалява украинския обем. Налягането значи се вдига. Съгласно теорията на даосизма, това означава, че инертни ИН-структури се готвят да минат в ЯН-състояние и да се активират. Дядо Джо трябвада се рециклира. Юрушче трябва тук. Да де, ама има особеност. Газът изтича – 50 000 човека безвъзвратни загуби на месец. Това е процес, който компенира повишаването на налягането. И гледайте сега, колко интересно става – движите буталото полека и осигурявате значително изтичане на газ. Няма да има голямо повишаване на налягането и системата вместо да гръмне, просто ще се спихне. Демек, може и да няма юруш. Я да видим. Значи
Спихване – бавно движещо се бутало плюс голяма дупка да изтича газ.
Гръмване – повишаване на налягането или поради бързо движение на буталото или поради малък размер на дупката за изтичане на газ.
Та Украйна работи в режим на спихване в момента. За да гръмне нещо там, трябва да се освободи енергия в цилиндъра отнейде. Трябва да се подпали бензин. Но гледайте – като се вдигне налягането, ще има по-голямо изтичане на газ през дупката и може украинският цилиндър да гръмне. Демек, безвъзвратните загуби ще се увеличат и в Украйна може да настъпи социален пожар. А-а-а-а, голяма работа, важно е буталото да тръгне в обратна посока поне за някое време, че да се рециклира и дядо Джо. Да де, ама после буталото пак ще тръгне да натиска. Е-е-е-е, ще изключим процеса, а докъдето стигне буталото, стигне. Това е положението.
Та така.
Я накрая, да хвърлим едно око и на Ковида, който се държи така, както ви е предсказано.
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 709 дни.
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 812 дни. Две 27 месеца са 822 дни.
Не се очакват проблеми с ковида и до края на юли. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден.
Как обаче се стигна до такава дългосрочна прогноза, която се потвърждава? Време е да почна и да понапиша някои статийки по въпроса. Защо се получи голямата вълна от началото на 2022 г? И как тази вълна бе свалена така, че никога повече не се надигна вълна от такъв калибър. Че и никога повече не се появи дифузно разпространение?
Броячът ще спре след 178 дни, когато стигне 1000.
Пък след това, който направи прогноза за пандемия, такава, че да доведе до отмяна на национална епидемична обстановка и тая прогноза да издържи 1 000 дни, лично ще ида да го поздравя (ако съм жив, де и съм в състоние да ходя).
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.