“И що ми ги правите сега тия неща? Зорлем да изкарвате хората да протестират. Нали знаете колко бързо ще се разправя с вас”, скара се Борисов на шефа на АПИ

Със скандал започна заседанието на правителството, като премиерът Бойко Борисов бе видимо гневен заради въведените от Агенция “Пътна инфраструктура” винетки за Околовръстното на София и прилежащите към столицата села.

Министър-председателят се скара на шефа на АПИ Георги Терзийски, който бе извикан специално на заседанието на правителството и изслуша тирадата на Борисов прав и с наведена глава.

“И що ми ги правите сега тия неща? Зорлем да изкарвате хората да протестират. Нали знаете колко бързо ще се разправя с вас”, започна Борисов.

“Тези хора гласуват ли за кмет на София? Гласуват! Какви винетки ще плащат тогава? Или репетирате дали ще ви изчистя още днес? Мога и от следобеда. Сега отиваш във всяко населено място около София, заставаш на площада и викаш като глашатай: “Винетки няма да има! Тръгвай”, завърши караницата към шефа на АПИ Бойко Борисов.

Още вчера стана ясно, че има нови табели, които предупреждават шофьорите, че за ползването на пътя се изисква платена винетна такса. Табелите стреснаха софиянци, живеещи в околностите на столицата. Те са поставени по пътища в районите “Кремиковци”, “Нови Искър”, “Панчарево” и “Банкя”.

https://lupa.bg/