Православната църква ни предлага средства за борба с вредните пороци и лошите навици, каза пред миряните в Добрич отец Велико

0
6


Неделна света литургия отслужи в храм „Св. Троица“ в Добрич отец Велико. Той прочете глава Осма от Евангелието на апостол Лука, която е с притчата за спасението на лудия от бесовете. 

Отец Велико каза, че в този разказ се сблъскват всемогъществото на Бога и безсилието на дявола, алчността на хората и легиона с демони.

„Колко от нас осъзнават и се борят с демоничната си страст, с вредните пороци и лошите си навици, с онзи легион, който отнема свободата и ни прави роби на греха. Православната църка предлага оръжия за повеждане на тази борба – причастие от тялото на Спасителя, постът и молитвата“, каза отец Велико. Той допълни, че Неделната литургия е увенчаването всичко това. „Защото тук, невидимо, с нас съслужат ангели. Това, което ни обединява, не е някакви кръщелни свидетелства, които дори не знаем къде сме прибрали, а именно Светия потир – чашата, с която всички се причестяваме за прошка и живот вечен“, завърши отец Велико. 

Православната църква почита днес паметта на светия мъченик Артемий Антиохийски

/РБ/



Източник БТА