Популярният мюзикъл “Коса”, ще бъде представен и в “Двореца” в Балчик

0
186

Популярният мюзикъл “Коса”, който повече от пет десетилетия не слиза от световните сцени, ще бъде представен и в “Двореца” в Балчик, съобщават от държавния културен институт. Постановката на Варненската опера ще събере публиката на 22 юли.

“Коса” дава ново начало в жанра със звученето на рок музика. Творбата на Джеръм Рагни и Джеймс Радо – автори на либрето и стиховете, и композитора Галт Макдермот е сред десетте най-успешни мюзикъли на всички времена. Песни от американския мюзикъл, пресъздаващ темата за свободата и бунта срещу статуквото, се нареждат сред най-великите хитове на ХХ век, отбелязват от държавния културен институт.

На Лятната сцена на “Двореца” ще излязат солисти, оркестърът и балетът на Варненската опера. Спектакълът е със специалното участие на Мариан Бачев. Режисьор на постановката е Борис Панкин, който е и преводач на текста. Рок музиката ще звучи под диригентската палка на Страцимир Павлов. Хореограф на “Коса” е Анастасия Неделчева, сценограф – Иван Токаджиев, а костюмите са дело на Петър Митев.